Aktivitet: Run for life , 9-30 nov -Haka på nu!!! Det är bråttom.

There are times when we must accept small steps forward—and there are other times when you need to run like a buffalo. Now is the time to run.

– Henry Red Cloud, Lakota educator

Vi behöver dig! Har du en klimathistoria som du vill berätta? Vill du arrangera ett lokalt evenemang i anslutning till att Run for your life passerar där du bor, arbetar eller har annan anknytning till? Eller vet du ännu inte vad du vill göra, mer än att du vill göra NÅGOT? Anmäl ditt intresse här så hör vi av oss. 

Run for your life är ett stafettlopp genom norra Europa för att uppmana till klimaträttvisa och en hållbar framtid. Ensam kan du inte springa till Paris, däremot kan vi göra det tillsammans. Vi startar i Kiruna och slutar i Paris på klimatkonferensen COP21. Loppet omfattar mer än 4 000 kilometer och varar i över 20 dagar, pågår dygnet runt och involverar tusentals människor. Allt filmas och sänds live på webben.

En rad lokala arrangemang kommer att organiseras längs hela vägen. Flera kretsar har redan anmält sig. Naturskyddsföreningen i Uppsala hakar på inför att stafetten och den passerar där den 15 november. Naturskyddsföreningen i Södra Sörmland, Nyköping, den 17 november. Din krets kan också vara med, kontakta Studiefrämjandet i Uppsala, Kerstin Nilsson <kerstin.nilsson@studieframjandet.se>, eller direkt till ditt lokala kontor. http://www.studieframjandet.se/Uppsala/information/Kontakta-oss1/

sv-